Johaugile määrati esialgne võistluskeeld (1)

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: SCANPIX

Norra Antidoping määras septembris positiivse dopinguproovi andnud Therese Johaugile kahekuulise esialgse võistluskeelu. Kui tavaliselt määratakse esialgne võistluskeeld vahetult pärast positiivse dopingiproovi andmist, siis Johaugi puhul selle otsusega viivitati.

«Loomulikult on see raske, kuid lepin selle karistusega,» ütles Johaug pressiteate vahendusel. «Keskendun nüüd peamisele ja töötan selle nimel, et mind õigeks mõistetaks. Ootan, et see juhtum saaks põhjalikult ja võimalikult kiiresti lahendatud.»

Johaug andis positiivse dopinguproovi 16. septembril, kui tema uriinist leiti anaboolse steroidi klostebooli kasutamise jälgi. Johaug selgitas, et kasutas päikesepõletuse vastast kreemi Trofodemin, mis sisaldas tema teadmata keelatud ainet. Norra koondise arst kinnitas, et tema soovitas Johaugil antud ravimit kasutada.

Johaugile määratud esialgne võistluskeeld hakkas kehtima 18. oktoobril ja kestab 18. detsembrini. Hooaja algus jääb suusatamise superstaaril seega vahele. Ajutise võistluskeelu ajal peaks selguma juhtumi täpsemad asjaolud ning paljude ekspertide arvates saab norralanna lõpuks vähemalt kahe aasta pikkuse keelu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles