Alguse saavad kaks karikavõistluste veerandfinaalseeriat

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Eeden võrkpallinaiskond.
TÜ/Eeden võrkpallinaiskond. Foto: Rein Murakas

Täna saavad hoo sisse tänavused Eesti naiste karikavõistlused võrkpallis, kui veerandfinaalis lähevad omavahel vastamisi Famila/Võru VK ja Tartu Ülikool/Eeden. Meeste seas alustavad poolfinalisti selgitamist Järvamaa Võrkpalliklubi ja TTÜ. Naiste Lõuna-Eesti derbi stardib Võru spordikeskuses kell 17.30, meeste veerandfinaal algab Kadrioru Saksa gümnaasiumi võimlas kell 20.30.

Kõigil võistkondadel jäid lõppenud nädalavahetusel seljataha esimesed ametlikud mängud. Naiste Balti liigas alistas Andrei Ojametsa juhendatav Tartu võistkond esmalt võõrsil 3:1 lätlannade RSU/MVSi 3:1, teisel päeval saadi turniiritabelisse üks punkt, kui välismängus jäädi 2:3 alla SK Babītele. Võru naiskond jäi samadele vastastele alla 0:3 ja seega võiks algavas seerias pidada favoriidiks tartlannasid, ent kõik pannakse paika siiski mänguväljakul, vahendab volley.ee.

Meeste meistriliigas olid nii TTÜl kui Järvamaal avanädalavahetusel pureda kõvad pähklid. Ülikooliklubi jäi kodusaalis 0:3 alla Balti liiga valitsevale tšempionile Pärnu Võrkpalliklubile, Kesk-Eesti meeskond kaotas sama skooriga valitsevale Eesti meistrile Selver Tallinnale. 

Karikavõistluste veerand- ja poolfinaalides selgub edasipääseja kahe mängu kokkuvõttes. Kui mõlemad võistkonnad võidavad ühe kohtumise, määrab edasipääseja punktide arv, kus 3:0 ja 3:1 võit annavad kolm punkti ja 3:2 edu võitjale kaks ning kaotajale ühe punkti. Võrdsuse korral mängitakse edasipääseja selgitamiseks kuldne geim. 

Meeste karikavõistlustel on üks veerandfinaalseeria juba lõppenud, kui Tartu Bigbank alistas mõlemas kohtumises valitseva rahvaliiga tšempioni ning sellest hooajast esiliigaga liitunud Neemeco SK. Tartlaste vastane tuleb põnevusduellist, kus võitlusse asuvad Tallinna Selver ja Rakvere Võrkpalliklubi. TTÜ ja Järvamaa paari võitja läheb vastamisi kas Pärnu Võrkpalliklubi või TTÜ/Kiiliga.

Naiste seas on osalejaid kuus, mis tähendab, et möödunudaastased finalistid Kohila VK/E-Service ja TTÜ/Tradehouse tagasid endale automaatselt koha poolfinaali. Kohila vastaseks tuleb Famila/Võru Võrkpalliklubi ja Tartu Ülikool/Eeden paari võitja. Karikakaitsja TTÜ/Tradehouse läheb nelja parema seas vastamisi kas Audentes SG/Noortekoondise või Tallinna Ülikooliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles