NHLis kübaratrikiga säranud Soome imelaps: oli normaalne mäng

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrik Laine.
Patrik Laine. Foto: SCANPIX

Jäähokiliigas NHL hiilgas Soome tulevane superstaar Patrik Laine, visates Winnipeg Jetsi ja Toronto Maple Leafsi kohtumises kolm väravat. Neist viimane tõi Jetsile lisaajal 5:4 võidu.

Jets jäi seejuures teise kolmandikaja 7. minutiks 0:4 kaotusseisu, kuid suutis sealt välja tulla. 4:4 viigivärava viskas Laine arvulisest ülekaalust normaalaja viimasel minutil ning vormistas võidu, kui lisaaega oli kulunud 2.40.

«Oli normaalne põhihooaja mäng,» lausus Laine pärast kohtumist ajakirjanikele. «Ei tohiks lasta vastastel nelja väravat visata ja alles siis ise mängima hakata. Aga kokkuvõttes oli imeline kohtumine. Väravate viskamine on alati maailma parim tunne!»

Ühtlasi pani 18-aastane soomlane veenvalt paika Auston Matthewsi, kes valiti tänavuses draft'is enne teda ehk esimesena just Maple Leafsi ridadesse. Matthewsi arvele jäi vaid üks söödupunkt. Nelja mängu järel on mõlemal mehel nüüd kirjas neli väravat ja üks sööt, Matthewsi kõik neli tabamust sündisid tema debüütkohtumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles