Täht ja Pupart hiilgasid taas Poolas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakordne tabamus hetkest, mil asjad ei sujunud ja Robert Täht ning Keith Pupart ründavad samaaegselt.
Erakordne tabamus hetkest, mil asjad ei sujunud ja Robert Täht ning Keith Pupart ründavad samaaegselt. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreeneri Gheorghe Cretu juhendatav Lubini Cuprum kirjutas Poola kõrgliigas tabelisse järjekorras teised täispunktid, kui kolmes geimis mängiti üle Bielsko-Biala meeskond. Cuprumi esimesse võitu kokku 30 punkti panustanud Eesti koondislased Robert Täht ja Keith Pupart tõid teises kohtumises kahe peale 24 punkti, vahendab Volley.ee.

Lubini meeskond läks kolmapäeval Plusligas vastamisi Bielsko-Biala võistkonnaga, kellele eelmisel hooajal põhiturniiril kahel korral 1:3 tulemusega alla jäädi. Seekordses vastasseisus pani aga Cuprum oma paremuse kiirelt maksma, võttes võõrsil kindla 3:0 (17, 16, 20) võidu.

Sarnaselt hooaja avamängule oli Lubini võidus suur roll kanda nii Robert Tähel kui Keith Pupartil, kes kogusid vastavalt 15 ja 9 punkti.

Harvanähtavalt kõrget 67-protsendilist rünnakuefektiivsust näidanud ja taaskord mängu parimaks valitud Täht lõi 21-st üritusest punktiks koguni 14 ja lisas ühe pallinguässa. 12 silmaga plussi jäänud Eesti koondislast edestas nimetatud kategoorias vaid võistkonnakaaslane Lukasz Kaczmarek, kes lõpetas mängu +13 punktiga.

Pupart sai 20 tõstet, millest realiseeris 7. Lisaks aitas eestlane koduklubi ühe blokipunkti ja ühe pallinguässaga. Pallingu vastuvõtul näitas Pupart 40-protsendilist ja Täht 52-protsendilist täpsust. 

Täiseduga jätkava ja tabelis koguni neljandaks tõusnud Cuprumi tõeline proovikivi seisab ees laupäeval, kui võõrsil astutakse vastu valitsevale meistrile Kedzierzyn-Koźle Zaksale. Nii Cuprumil kui Zaksal on tabelis kuus punkti, kuid Kedzierzyn-Koźle meeskond on pidanud ühe kohtumise enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles