Madridis mürgeldanud Legia fännide passid võeti hoiule

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varssavi Legia fännid võtsid teisipäevase mängu eel mõõtu Madridi politseilt, üheksa inimest vahistati.
Varssavi Legia fännid võtsid teisipäevase mängu eel mõõtu Madridi politseilt, üheksa inimest vahistati. Foto: SCANPIX

Hispaania ametivõimud andsid teada, et enne teisipäevast Meistrite liiga mängu Madridis kinni võetud üheksa Varssavi Legia fänni on trellide tagant välja lastud. Hispaaniast ei tohi nad aga enne uurimise lõppu endiselt lahkuda, vahendab AP.

Seitset Poola klubi poolehoidjat süüdistatakse Santiago Bernabeu staadioni juures võimuesindajate ründamises, ülejäänud kahele pannakse aga süüks vägivaldset röövimist. Sotsiaalmeediasse on postitatud mitu videot, millel on näha, kuidas poolakad politseinikke ründavad. Mõned vormikandjad said ka kergemaid vigastusi. Et Legia fännid kodumaale ei põgeneks, võttis politsei kõigi kahtlusaluste passid enda kätte hoiule.

Tänavu pärast 21-aastast pausi taas Meistrite liiga algrupiturniirile pääsenud Legia poolehoidjad tekitavad klubile juba mitmendat aastat probleeme, vedades UEFAga vägikaigast ja põhjustades seetõttu klubile rahatrahve. Ka platsil ei lähe poolakatel ülemäära hästi, sest avamängus saadi Dortmundi Borussialt kodus 0:6 saun, seejärel kaotati võõrsil Lissaboni Sportingule 0:2 ja teisipäeval Realile 1:5.

Kuna Legia fännid karjusid avakohtumise ajal tribüünilt rassistlikke hüüdeid, karistati klubi 80 000 euro suuruse trahviga ja kahe nädala pärast toimuv kodumäng Realiga tuleb pidada tühjade tribüünide ees.

Varssavi Legia fännid Madridis. FOTO: Scanpix
Varssavi Legia fännid Madridis. FOTO: Scanpix Foto: Pacific Press/Pacific Press/Sipa USA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles