Pikk võidupõud kukutas Soome jalgpallikoondise ajalooliselt madalale

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome koondise peatreener Hans Backe
Soome koondise peatreener Hans Backe Foto: SCANPIX

Soome jalgpallikoondis langes maailma edetabelis 101. kohale, mis on nende jaoks ajaloo kõige kehvem tulemus. Soome koondis on võiduta püsinud 12 järjestikust mängu ning peatreener Hans Backe jalge all on viimasel ajal õhuke jää.

Soome langes täna avaldatud tabelis 17 kohta ja jäi esimest korda saja parema hulgast välja. Enne tänast pärines kõige kehvem tulemus 2012. aastast, kui korraks langeti 96. kohale. Soome jaoks on allakäiguredel olnud üsna kiire, kuna veel eelmise aasta lõpus hoiti igati kiiduväärt 43. positsiooni. Just selle aasta alguses sai peatreeneriks Backe, kelle käe all pole suudetud võita ühtegi matši.

Backe oleks 2000ndate aastate alguses saanud äärepealt Eesti jalgpallikoondise peatreeneriks ning ta on Aalborgis juhendanud nii Andres Operit kui ka Indrek Zelinskit, hiljem New York Red Bullsis aga Joel Lindperet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles