Kättemaks? Levkoi jättis Eesti parima mängija koondisekutseta

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvusnaiskond ja peatreener Jaanus Levkoi EM-valikmängus Horvaatiaga.
Eesti rahvusnaiskond ja peatreener Jaanus Levkoi EM-valikmängus Horvaatiaga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti naiste korvpallikoondise peatreenerina viimaseid mänge juhendav Jaanus Levkoi otsustas novembris toimuvatele viimastele Euroopa meistrivõistluste valiksarja kohtumistele Horvaatia ja Hollandiga koondisekutset mitte saata viimaste aastate Eesti parimaks naiskorvpalluriks valitud ja naiskonnas viimastel aastatel kaptenirolli kandnud Merike Andersoni.

Koondis peab oma kaks viimast valiksarja kohtumist novembris ja kutse saanute seas Andersoni pole, kuigi need on laiali saadetud juba mõnda aega tagasi. «Praeguse seisuga ma Andersoni ei kutsunud. Aga lõpliku otsuse langetame novembri alguses, seega päris viimane sõna see veel pole,» kommenteeris Levkoi. Oma otsuse tagamaid peatreener põhjendada ei soovinud: «Seda ma ei kommenteeri.»

Praegustest Eesti naiskorvpalluritest ainsana aastaid tippkorvpallis olnud mängija jääb praegu rahvusnaiskonnast eemale esimest korda pärast 2001. aastat. Korvpalliliidu häälekandja ehk ajakirja Basketball viimases numbris selle sajandi Eesti parimaks naiskorvpalluriks nimetatud Anderson on alati koondisele appi tulnud. Basketballi intervjuus andis ta mõista, et tuleks seegi kord, kui kutsutakse. Anderson on Eesti parimaks naismängijaks valitud aastatel 2005–2006, 2008 ja 2010–2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles