Kas fännid lõpetavad Poola tippklubi eurohooaja?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varssavi Legia fännid Madrdii tänavatel
Varssavi Legia fännid Madrdii tänavatel Foto: SCANPIX

Varssavi Legia jalgpallimeeskonna teekond Euroopa Meistrite liigas võib lõppeda enneaegselt, kuna Madridis sattusid taas pahandustesse klubi fännid, kes kaklesid kohaliku politseiga. Vigastada sai 12 inimest, kelle hulka kuulusid ka kolm politseinikut, vahi alla võeti 13 poolakat.

Legia fännid sattusid pahandustesse ka mängus Dortmundi Borussia vastu, kuna ka seal kakeldi politseiga, kasutati pürotehnikat ning hüüti rassistlike väljendeid. Selle tulemusena peab Varssavi suurklubi kodumängu Madridi Reali vastu tühjade tribüünide ees. Alates 2013. aastast on tegemist juba neljanda euromänguga, mille Legia tühjal staadionil peab.

Klubi meediaesindaja Seweryn Dmowski tunnistas, et meeskonna tänane Meistrite liiga teekond võib fännide tõttu enneaegselt läbi saada. «Viimase mängu eel tuli meile mitteametlik teade, et millegi sellise kordumisel võidakse meid Meistrite liigast välja visata. Ühtegi ametlikku kirja sellel teemal pole veel tulnud, kuid pean seda stsenaariumit võimalikuks.»

Tänavu pärast 21-aastast pausi taas Meistrite liiga algrupiturniirile pääsenud Legia poolehoidjad tekitavad klubile juba mitmendat aastat probleeme, vedades UEFAga vägikaigast ja põhjustades seetõttu klubile rahatrahve. Ka platsil ei lähe poolakatel ülemäära hästi, sest avamängus saadi Dortmundi Borussialt kodus 0:6 saun, seejärel kaotati võõrsil Lissaboni Sportingule 0:2 ja teisipäeval Realile 1:5.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles