Vormel-1: viis duelli, mida aasta lõpus jälgida

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen (vasakult), Max Verstappen ja Sebastian Vettel
Kimi Räikkönen (vasakult), Max Verstappen ja Sebastian Vettel Foto: SCANPIX

Vormel-1 hooaja lõpuni jääb veel neli etappi ja tiitli pärast heitlevad Mercedese mehed Nico Rosberg ja Lewis Hamilton. Rosbergi edu on 33 punkti ning kuigi kindlalt ei saa sakslane end tunda, sest mängus on veel 100 punkti. Motorsport.com tõi lisaks Mercedese meeste omavahelisele kemplemisele välja viis duelli, mida hooaja lõpus jälgida tasuks.

Ferrari vs Red Bull

Mercedes on konstruktorite hulgas juba maailmameister, kuid võitlus teisele kohale on põnev ja põhimõtteline. Red Bulli edu Ferrari ees on 50 punkti, kuid jagamisele läheb nelja etapi jooksul veel 172 punkti. Seega on kõik endiselt lahtine ja Ferrari juht Maurizio Arrivabene on kinnitanud, et võitlus jätkub viimase hetkeni.

Force India vs Williams

Konstruktorite hulgas jahivad mõlemad tiimid neljandat kohta ja hetkel on 20-punktine edu Force Indial. Viimase kolme sõiduga on India võistkond kogunud 26 punkti, samal ajal piirdus Williams 13ga. Suure ajalooga Williamsi alistamine tähendaks Force Indiale palju.

Räikkönen vs Verstappen vs Vettel

Võitlus neljandast kuni kuuenda kohani on karm: kõik kolm meest mahuvad viie punkti sisse. Väike edu on 170 punkti kogunud Kimi Räikkönenil, kuid Max Verstappen ja Sebastian Vettel on 165 punktiga kohe kannul. Ferrari tiimis sõitvad endised maailmameistrid püüavad teha kõik endast oleneva, et debüüthooaega tegev noor Verstappen oma selja taga hoida.

Ocon vs Wehrlein

Manori meeskonnas kihutavad Esteban Ocon ja Pascal Wehrlein pääsevad küll harva telepilti, kuid nendel käib võitlus tuleviku nimel. Võimalik, et just viimastel etappidel paremat hoogu näitav mees teenib uueks aastaks lepingu Force India või Renault’ga.

Kvjat vs Marko

Red Bullist tänavu Toro Rossosse langenud venelane Daniil Kvjat tahab mõlemat meeskonda juhtivale Helmut Markole tõestada, et väärib kiiremat autot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles