Norra laagrit ründavad ajakirjanike hordid, sportlased vaikivad

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: SCANPIX

Norra murdmaasuusatajate treeninglaager Val Senalesis on ligi meelitanud suure hulga ajakirjanikke. Kõik soovivad uurida Therese Johaugi kohta, kes kannab alates teisipäevast kaks kuud kestvat võistluskeeldu ja ise laagris ei viibi.

Kuigi peategelast ennast Itaalias pole, siis otsustasid paljud ajakirjanikud kohale sõita ja oma õnne proovida. Nagu selgub, siis pigem oli tegemist asjatu vaevaga, kuna ka Johaugi koondisekaaslased ei ole eriti jutukad.

Ajalehe VG ajakirjanik sai nööbist kinni Marit Björgenil, kellelt õnnestus välja pressida ka üks lause: «Kuidagi kurb ja imelik on, kui teda siin pole.» Seejärel ilmus välja peatreener Roar Hjlemeset ja lõpetas intervjuu. «Marit, sul on aega ka esmaspäeval nendega rääkida,» teatas ta.

Meeste koondise peatreener Tor Arne Hetland selgitas, et Itaalias toimuv laager peaks koondislaste jaoks olema võimalus meediast eemalduda. Seetõttu on paika pandud ka kindlad reeglid, millal ja kas ajakirjanikega suhelda tohib.

Therese Johaug ja Marit Björgen 2011. aastal Val Senalesi laagris / Scanpix
Therese Johaug ja Marit Björgen 2011. aastal Val Senalesi laagris / Scanpix Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX NORWAY

Johaug andis positiivse dopinguproovi 16. septembril, kui tema uriinist leiti anaboolse steroidi klostebooli kasutamise jälgi. Johaug selgitas, et kasutas päikesepõletuse vastast kreemi Trofodemin, mis sisaldas tema teadmata keelatud ainet. Norra koondise arst kinnitas, et tema soovitas Johaugil antud ravimit kasutada.

Johaugile määratud esialgne võistluskeeld hakkas kehtima 18. oktoobril ja kestab 18. detsembrini. Hooaja algus jääb suusatamise superstaaril seega vahele. Ajutise võistluskeelu ajal peaks selguma juhtumi täpsemad asjaolud ning paljude ekspertide arvates saab norralanna lõpuks vähemalt kahe aasta pikkuse keelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles