Kohila jahib Meistrite liigas edasipääsu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÄRNU, EESTI, 26DEC14.
Võrkpall. Naiste karikafinaal TTÜ vs. Kohila/Tradehouse (kollases). Pildil Kohila võrkpalliklubi mängijad.
sport, võrkpallurid, naiste võrkpall
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
PÄRNU, EESTI, 26DEC14. Võrkpall. Naiste karikafinaal TTÜ vs. Kohila/Tradehouse (kollases). Pildil Kohila võrkpalliklubi mängijad. sport, võrkpallurid, naiste võrkpall tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Teisipäeval kodusaalis ajaloolise 3:1 (25:15, 22:25, 25:13, 25:21) võidu saanud Kohila võrkpallinaiskond peab laupäeval Montenegros Meistrite liiga esimese eelringi korduskohtumise. Järgmisse ringi jõudmiseks vajab Kohila Bari Luka vastu kaht geimivõitu, 0:3 ja 1:3 kaotuse järel selgitab edasipääseja kuldne geim. 

«Kõva töö seisab ees, kuna meid ootab matš tõelises karukoopas,» vaatas mängu suunas Kohila naiskonna peatreener Peeter Vahtra. «Avamängus jäin rahule meie rünnaku ja üldmänguga, ent serviga said vastased natukene liiga palju otsepunkte,» lisas ta volley.ee vahendusel.

Serviässasid lõid mõlemad võistkonnad 14, kusjuures viie ässpallinguga hiilgas Kohila naiskonna kapten Julija Mõnnakmäe. Eksimusi kogunes Kohilale kuraditosin ja Montenego naiskonnale 21. Vastuvõtul olid vastased küll paremad (49:35), ent rünnakule ülekaalu kaasa võtta ei suudetud. Eesti naiskonna näitaja oli 46 protsenti, kusjuures kolmandas geimis oli see koguni 72, külalistel 36.

Rünnakuid 59-protsendiliselt realiseerinud Kertu Laak tõi 18 punkti, 52-protsendilise näitajaga Anastasia Gorina lisas 16.

Loomulikult ei ole edasipääsu mõtteid maha matnud ka Bari naiskond. «Kui mängime oma võimetele vastavalt ja parandame avakohtumises tehtud vead, siis ma usun, et saavutame tulemuse, mis viiks meid järgmisse ringi,» sõnas vastaste 18-aastane libero Melisa Cenović Euroopa alaliidu kodulehekülje vahendusel. Montenegro rahvusnaiskonnas on neiu muide mänginud juba viimased kolm aastat.

Paari võitja kohtub Meistrite liiga järgmises eelringis Belgradi Vizuraga, kaotaja jätkab eurohooaega astme võrra madalamal ehk CEV Cup sarjas.

Kohila kõrval mängib Eesti klubidest sel hooajal Meistrite liigas ka Tallinna Selver, kes alustab teekonda 2. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles