Kahevõistlejad liiguvad ühtse koondise poole

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: NordicFocus

Kahevõistluse juunioride MMil kolm pronksi võitnud Kristjan Ilves püüab teha arengus järgmist sammu. Treenerist isa Andrus Ilvesega on nad suusaliidu abil suutnud koondada enda ümber tiimi, mille uusim liige on suurte kogemustega suusatreener Anatoli Šmigun. Koostöö Kristina Šmigun-Vähi suurte võitude taga oleva mehega on kestnud paar kuud ning esimesed tulemused olevat juba näha.

«Oleme koostööga väga rahul. Kõik on professionaalsel tasemel: sõidutehnika parandamine, koormuste jaotamine, pidev kontroll… Näiteks hommikuti tehtav südamefilm, mis on seisundi määramisel väga oluline. Varem pole meil sellist asja olnud,» rääkis Andrus Ilves. «Kui võistluses oleks Kristjan hüpete järel esikümne piiril, siis tänavu suudaks ta seal ka koos konkurentidega sõita, võib-olla isegi tõusta.»

Seni polnud harvad juhud, kui ilusa hüppevõistluse järel kujunes murdmaadistants 20-aastasele Ilvesele parajaks piinaks ning vähemalt MK-etapi tasandil kippusid konkurendid lõpuks ikka mööda pääsema ja eest ära libisema. Seega oli konkurentsis püsimiseks muutuste tegemine vältimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles