Duval süüdistab Citroëni sabotaažis

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Duval Jaapani rallil 2008. aastal
Francois Duval Jaapani rallil 2008. aastal Foto: AFP / Scanpix

Karjääri jooksul nii Citroëni kui ka Fordi tehasemeeskonnas kihutanud belglane François Duval teatas Belgia telekanalile RTBF antud intervjuus, et lõpetab oma karjääri, vahendab uudisteportaal mtv3.fi.

Lisaks esitas Duval endisele tööandjale Citroënile ränki süüdistusi: belglase sõnul rikkusid võistkonna mehaanikud 2005. aastal Saksamaa rallil sihilikult tema auto.

«Tulin hooldusalale 14-sekundilise edumaaga, aga sealt lahkudes auto enam ei liikunud,» meenutas Duval.

«Nad sättisid minu auto aeglasemaks, et Sébastien [Loeb] võidaks» väitis Duval.

Duval on Citroëni meeskonna peale kibestunud, sest ta sunniti sealt lahkuma, ehkki lepingu järgi pidanuks ta veel aastaks võistkonda jääma, vahendab mtv3.fi.

«Mind osteti Fordilt üle, et neil (Citroëni tehasemeeskonnal - toim) oleks üks konkurent vähem,» avaldas Duval veendumust.

2005. aastal Austraalias oma MM-sarjas ainsaks jäänud võidu noppinud Duval teatas karjääri lõpetamisest juba mullu märtsis, ent muutis siis meelt ja startis Stobart Fordi meeskonnas Saksamaa rallil. Duval kerkis 5. kohale, ent tegi 14. kiiruskatsel avarii ja katkestas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles