Tänak järgmise aasta Fordist: ausalt, see on väga eriline auto

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Sel hooajal DMACKi rallitiimis sõitev Ott Tänak on viimasel ajal usinalt testinud uute reeglite järgi kohandatud 2017. aasta M-Spordi Ford Fiesta WRC autot ja seni on masin talle väga hea mulje jätnud. Suure tõenäosusega kolib eestlane järgmisel hooajal tagasi just M-Spordi ridadesse.

«Uus auto on suur samm edasi. Saan ausalt öelda, et tegemist on väga erilise masinaga. Sellel on nii palju potentsiaali - kui olen autot testinud, siis meie praegune WRC masin tundub uue kõrval N-rühma sõidukina,» rääkis Tänak väljaandele Autosport.

«Aerodünaamika on uskumatu. See on isegi parem, kui ma oleks osanud loota. Loomulikult on ka 2016. aasta masinatel survejõudu, aga nüüd tunnen teatud kiiruseni jõudes, et autot surutakse tõepoolest vastu maad. See on imeline,» lisas ta.

M-Spordi boss Malcolm Wilson on samuti arengutega rahul. «Oleme juba pikka aega näinud, kuidas see masin valmib ja võistluskõlbulikuks voolitakse. Väga hea tunne on näha seda teel sõitmas. Oleme sõitjatelt saadud tagasiside üle väga õnnelikud.»

2017. aasta Ford Fiesta WRC testimine Soome teedel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles