Kalev/Cramo jõudis Minski vastu lisaajani, aga kaotas ikkagi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo tagamees Demonte Harper.
Kalev/Cramo tagamees Demonte Harper. Foto: Margus Ansu

Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas Ühisliigas võõrsil Tsmoki-Minskile lisaajal 81:88 ja sai ühe võidu kõrvale teise kaotuse. Kalevlased olid suurema osa teisest poolajast 5 kuni 10-punktilises kaotusseisus, kuid Demonte Harperi kolmene 16 sekundit enne normaalaja lõppu viigistas seisu 77:77 peale ja viis mängu lisaajale. Kalev sai lisaajal 81:78 ette, aga siis lasti kodumeeskonnal visata kümme punkti järjest.

 Kalevi resultatiivseim oli Harper 20 punktiga, kes andis kaaslastele ka kuus resultatiivset söötu, aga tegi ka kuus pallikaotust. Gregor Arbet lisas 14 ja Vitali Ljutõtš 12 punkti. Minskile tõi Dru Joyce koguni 27 punkti, Djorde Gagic viskas 13 punkti ja võttis maha 15 lauapalli.

Enne mängu:

Kalev ja Tsmoki on varem Ühisliigas kohtunud neljal korral ning mõlemal on kirjas kaks võitu. Viimati mängiti aprillis Tallinnas ning siis oli Kalev tänu Rolands Freimanise 31, Gregor Arbeti 17 ja Shawn Kingi 15 punktile parem 81:73. Minskis mängiti viimati 9. jaanuaril ja Tsmoki võitis suurelt 100:77, Kalevi parim oli 15 punktiga Rain Veideman.

Eelmise põhihooaja tabelis kogus Minski meeskond üheksa võitu ja lõpetas 12. kohal, võidu vähem saanud Kalev jäi kaks kohta tahapoole. Hooaeg varem jäi Kalev 13 võiduga esimesena joone alla, Tsmoki oli seitsme võiduga eelviimane. Toona sai Kalev lõpusekunditel Minskis valusa 88:89 kaotuse, kodumäng oli võidetud 93:84.

Sel hooajal on Kalevil kirjas võit ja kaotus, sest avamängus alistati võõrsil 86:72 Permi Parma. Teises kohtumises püsiti Peterburi Zeniti vastu mängus kuni teise poolaja alguseni, ent lõpuks tuli tunnistada vastaste 89:73 paremust. Tsmoki alustas 58:71 kaotusega Zenitile, kuid seejärel võideti kodus 89:83 Saraatovi Avtodori.

Tsmoki parim korvikütt on senises kahes mängus keskmiselt 16,5 punkti visanud ning 5,5 korvisöötu andnud ameeriklasest tagamees Dru Joyce. Lisaks talle veavad meeskonda leedukas Laimonas Kisielius, serblasest keskmängija Dorde Gagic ja montenegrolane Nemanja Milosevic. Tsmoki ridadesse kuulub ka mõne hooaja eest Kalevis pallinud valgevenelane Pavel Uljanko.

Just Tsmoki ridadest saabus tänavuseks hooajaks Kalevisse valgevenelasest ääremängija Vitali Ljutõtš. Kalevi parim on senises kahes mängus olnud keskmiselt 19 punkti visanud, 5,0 lauapalli võtnud ja 5,5 korvisöötu andnud Demonte Harper, Ljutõtš on teda toetanud keskmiselt 14, Mickell Gladness 12,5 ning Rain Veideman 10,5 punktiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles