Hamilton võitis USA etapi ja vähendas Rosbergiga vahet

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (esiplaanil) peab meeskonnakaaslase Nico Rosbergi USA etapil kindlasti selja taha jätma.
Lewis Hamilton (esiplaanil) peab meeskonnakaaslase Nico Rosbergi USA etapil kindlasti selja taha jätma. Foto: SCANPIX

USAs Austinis peetud vormel-1 etapil teenis kindla võidu Mercedese piloot Lewis Hamilton. Teisena tuiskas üle finišijoone tema tiimikaaslane Nico Rosberg ning kolmandana tõusis poodiumile Daniel Ricciardo Red Bullil. Hamilton on nüüd MM-sarjas võitnud karjääri jooksul 50 etappi.

Austini vormel- etapi lõppseis: 1. Lewis Hamilton, 2. Nico Rosberg, 3. Daniel Ricciardo, 4. Sebastian Vettel, 5. Fernando Alonso, 6. Carlos Sainz, 7. Felipe Massa, 8. Sergio Perez, 9. Jenson Button, 10. Romain Grosjean.

MM-sarja üldarvestuses jätkab liidrina Rosberg, kes edestab kolm etappi enne hooaja lõppu Hamiltoni 26 punktiga.

MM-sarja üldseis Austini etapi järel: 1. Nico Rosberg 331 punkti, 2. Lewis Hamilton 305, 3. Daniel Ricciardo 227, 4. Sebastian Vettel 177, 5. Kimi Räikkönen 170, 6. Max Verstappen 165, 7. Sergio Perez 84, 8. Valtteri Bottas 81, 9. Nico Hülkenberg 54, 10. Fernando Alonso 52.

Enne sõitu:

Hamilton oli kvalifikatsioonis omaette klassist ja edestas Rosbergi 0,216 sekundiga. Kolmandast-neljandast ruudust stardivad Red Bulli mehed Daniel Ricciardo ja Max Verstappen, nende järelt Ferrari sõitjad Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel.

Hamilton stardib tänavu esikohalt juba üheksandat korda, ent on suutnud parima stardikoha etapivõiduks muuta vaid kolmel korral. Rosbergi sama näitaja on kaheksast kuus. Kokku on sakslane tänavu noppinud üheksa ja britt kuus etapivõitu, lisaks neile on tänavu korra poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud Verstappen ja korra Ricciardo.

Austini rada on samas olnud Hamiltonile seni õnnelik, sest seal on sõidetud neljal korral ja kolm korda on võitnud just Hamilton, sealhulgas mullu, kui parimalt stardikohalt läks rajale Rosberg. Mullu kindlustas Hamilton tiitli just USAs, kui sõita jäi veel kolm etappi nagu tänavugi.

Enne nelja viimast etappi on Rosbergi edu üdltabelis Hamiltoni ees 33 punkti. Kuna etapivõidu eest saab 25 ja teise koha eest 18 punkti, tähendab see, et isegi kui Hamilton võidaks kõik neli allesjäänud etappi, piisaks Rosbergile tiitliks ka teistest kohtadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles