Värske maailmamameister Marquez kukkus Austraalias liidrikohalt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske maailmameister Marc Marquez maksis liigse riski võtmise eest kallist hinda.
Värske maailmameister Marc Marquez maksis liigse riski võtmise eest kallist hinda. Foto: SCANPIX

Motoringrajasõidu MotoGP-klassi värske maailmameister Marc Marquez, kes kindlustas tiitli eelmisel etapil, kukkus Austraalias Phillip Islandi ringrajal peetud etapil liidrikohalt ja oli sunnitud katkestama.

Vigastusteta pääsenud Marquez võttis eksimuse osas süü täielikult enda peale. «Tegin täna vea. Kui oleksin tiitli pärast võidelnud, ei oleks ma niimoodi riskinud. Suutsin algusest peale jälitajatega vahet hoida, kuid ühes kohas magasin õige pidurduspunkti maha ja selle asemel, et kurv laiaks sõita, mida olen terve aasta jooksul teinud, otsustasin samal trajektooril jätkata,» selgitas hispaanlane kukkumise tagamaid.

Etapivõidu sai Hondal kihutav britt Cal Crutchlow, kes võitis karjääri esimese MotoGP etapi augustis Brno ringrajal. Teiseks võitles end 15. kohalt Valentino Rossi, kaotades Crutchlow'le pisut enam kui nelja sekundiga. Kolmas oli Maverick Vinales. Kaasa tegi ka vigastatud Dani Pedrosat asendanud 2006. aasta maailmameister Nicky Hayden, kes pidas pikalt võitlust seitsmendale kohale, kuid kukkus siis konkurendi süül ja lõpetas 15. kohaga.

MM-sarja üldarvestuses on tiitli kindlustanud Marquezil 273 ja Rossil teisena 216 punkti, kolmas on 192 punktiga Jorge Lorenzo, kes lõpetas Austraalias kuuendana.

Marc Marquez võttis liigse riski ja kukkus esikohal sõites. FOTOD: Scanpix
Marc Marquez võttis liigse riski ja kukkus esikohal sõites. FOTOD: Scanpix Foto: JEREMY BROWN/AFP
Foto: JEREMY BROWN/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles