Foto: tähelepanelik fänn päästis Austraalia olümpiavõitja surmahaiguse küüsist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mack Horton.
Mack Horton. Foto: SCANPIX

Ujumise olümpiavõitja Mack Horton avaldas tänukirja fännile, kes märkas tema rinnal kahtlase välimusega sünnimärki ja soovitas tal arsti jutule minna. Rios 400 meetri vabaujumises kuldmedali võitnud Horton käiski operatsioonil ja lasi melanoomi eemaldada.

Fänn oli näinud sünnimärki teleekraanilt ja võtnud seepeale ühendust Austraalia ujumiskoondisega. «Suur tänu sellele inimesele, kes meie arstile kirja saatis ja soovitas mu sünnimärki kontrollida. Hea otsus. Väga hea otsus,» kirjutas Horton Instagramis.

Hortoni karjääri jooksul tehtud pildid näitavad, et sünnimärk muutus ajaga suuremaks ja tumedamaks. Need kaks muutust on tavaliselt kõige kindlamad näitajad selle kohta, et tegemist on halvaloomulise kasvajaga. Austraalias on nahavähki haigestujate ja surijate arv üks maailma kõrgemaid, tehes näiteks Suurbritanniale, USA-le ja Kanadale mitmekordselt sillmad ette. Kõigist vähki haigestunutest umbes 80 protsenti ongi hädas just nahavähiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles