Alar Varrak Kalevi napist kaotusest: sellest mängust on väga kahju

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak mängijaid juhendamas.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak mängijaid juhendamas. Foto: Margus Ansu

Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas Ühisliigas võõrsil Tsmoki-Minskile lisaajal 81:88 ja sai ühe võidu kõrvale teise kaotuse. Kalevlased olid suurema osa teisest poolajast 5 kuni 10-punktilises kaotusseisus, kuid Demonte Harperi kolmene 16 sekundit enne normaalaja lõppu viigistas seisu 77:77 peale ja viis mängu lisaajale. Kalev sai lisaajal 81:78 ette, aga siis lasti kodumeeskonnal visata kümme punkti järjest.

Lisaaja keskel langes vigadega välja Kalevi resultatiivseimana 20 punkti toonud Demonte Harper, aga Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ei tahtnud seda sündmust üle tähtsustada.

«Harperi viies viga oli valus, aga kui kaks enam-vähem võrdset meeskonda mängivad, siis otsustavad kohtumise saatuse pisiasjad, näiteks pallikaotused ja möödavisatud vabavisked. Need teevad meele mõruks. Kokkuvõttes sai saatuslikuks kolmeste protsent, mis meil oli kogu aeg 25-30 protsendi ümber. Väga kahju sellest mängust,» rääkis Varrak pärast matši. Lõpuks tabasid kalevlased kaugviskeid vaid 37st 10. Võrdluseks, Minskil oli see näitaja 21st 10.

Kuigi Kalev/Cramo on selleks hooajaks kokku saanud üsna ühtlase võistkonna, siis paari mängija puudumine annab juba selgelt tunda. Täna jäi Tallinnasse ääremängija Mark Tollefsen, vaid episoodiliselt sai meeskonda aidata tsenter Robert Upshaw. «Ka Upshaw oleks peaaegu koju jäänud, aga võtsime ta ikkagi kaasa. Nädala keskel selgub, mis tal täpsemalt viga on,» ütles Varrak.

Septembris tehtud nn. sportlase songa operatsioonist taastunud Kalevi kapten Gregor Arbet tegi täna ilusa esituse, visates 20 minutiga 14 punkti. «Tegelikult tahtsin talle veelgi vähem minuteid anda, aga ta tegi ilusa vahetuse ja riskisin pisut. Tal läheb veel vormi jõudmisega aega ja ta ei kannata praegu palju minuteid välja,» selgitas Varrak.

Kalev/Cramo järgmine kohtumine Ühisliigas on 31. oktoobril, kui kodus võetakse vastu Astana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles