Rootsi suusaäss: Johaugi juhtum mõjutab meid läbi hooaja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte Kalla (paremal) koos norralannade Marit Björgeni (vasakul) ja Therese Johaugiga.
Charlotte Kalla (paremal) koos norralannade Marit Björgeni (vasakul) ja Therese Johaugiga. Foto: SCANPIX

Norra suusastaari Therese Johaugi positiivse dopinguproovi osas on nüüd sõna võtnud ka Rootsi parim naissuusataja Charlotte Kalla. Kalla sõnul on ta Johaugiga ka ühenduses olnud, kuid vestluse täpsemaid detaile ta avaldada ei soovinud. Samas tõdes rootslanna, et juhtunu avaldab mõju kõikidele suusatajatele.

«Olen olnud temaga ühenduses. Saatsin talle sõnumi,» rääkis Kalla Expressenile, kuid ei täpsustanud vestluse sisu. «Ta ka vastas, kuid sellest ma ei räägi.»

«Praegu ringleb väga palju spekulatsioone. Mul on kahju neid kuulda. Me teame nii vähe. Seetõttu on keeruline ka juhtunut täpsemalt kommenteerida,» rääkis Kalla.

Kalla kirjeldas ajakirjanike palvel ka rootslaste käitumist ravimite ostmisel. «Ostame ravimeid alati Rootsist. Lisaks räägime kõik läbi koondise arstiga. Lisaks kontrollin ma ise kõik veel üle,» kirjeldas rootslanna.

«Ma arvan, et me ei mõista veel kogu juhtunu ulatust. Arvan, et juhtunu mõjutab kõiki suusatajaid läbi terve hooaja. See kõik on väga kurb. Kõik tahavad keskenduda spordile ja mitte sellistele juhtumitele,» rääkis Kalla.

Rootslanna sõnul tuleb nüüd lihtsalt mõelda teistele asjadele, et end mitte segada lasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles