FIS saatis Norrale tõsise hoiatuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FISi president Gian Franco Kasper.
FISi president Gian Franco Kasper. Foto: SCANPIX

Kired Norra suusastaari Therese Johaugi ümber ei taha vaibuda. Juhtumi osas on nüüd konkreetsemalt sõna võtnud ka Rahvusvahelise Suusaliidu FISi president Gian Franco Kasper, kes teatas, et Johaugi liiga leebe kohtlemise korral kavatsevad nad sekkuda.

Kasper andis Söldenis intervjuu Norra väljaandele Dagbladet ja rääkis, et esmalt oodatakse ära norralaste enda käigud. Praeguseks on Johaugile määratud kahe kuu pikkune võistluskeeld.

«Praegu peavad norralased leidma olukorrale lahenduse. Kui see ei ole adekvaatne, siis peab FIS või (Rahvusvaheline Antidopinguagentuur) WADA sekkuma. Peame sekkuma, kui midagi ei tehta või tehakse liiga vähe,» rääkis Kasper.

«Kõige tähtsam on saada nüüd paika konkreetsed faktid. Kui Johaug on süüdi, siis peab ta saama nelja aasta pikkuse võistluskeelu. Selles ei ole küsimust,» teatas Kasper. «Samas on ka temal võimalik otsus vaidlustada ja seejärel võidakse kohtus karistust ka lühendada.»

Norralastele muidugi Kasperi sellised väljaütlemised ei meeldinud. Norra Suusaliidu president Erik Röste teatas NRK-le, et ta on Kasperi sõnades pettunud, kuna uurimine seoses Johaugi juhtumiga alles käib ja lõplikku karistust ei ole veel ju määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles