Võimas Embrich ja esikohaväärilised varunaised

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Mõõga naiskonnavõistlus.
Tallinna Mõõga naiskonnavõistlus. Foto: Sander Ilvest

Kuigi paljud Eesti vehklemisnaiskonnaga seotud inimesed rõhutasid, et asendamatuid pole ning kõik peavad oma koha eest võitlema, on Irina Embrichita võimatu Eesti naiskonda ette kujutada. Hooaja esimesel MK-etapil ei löönud tema esinumbri staatus kordagi kõikuma ning õnneks ei pea 36-aastane naine veel ka tippspordist loobumise plaane. Augustis kaugel Brasiilias lõppenud olümpiatsükkel on unustatud ning pärast lühikest puhkust on suutnud ta end kiiresti vormi viia.

Mõistagi mitte veel päris tippvormi, kuid MK-etapil individuaalselt kolmanda kohani küündimiseks ja naiskonna võiduni vedamiseks piisavasse konditsiooni. «Ma ei saa isegi aru, et juba on uus hooaeg alanud, kõik on kulgenud ühes rütmis,» rääkis Embrich laupäeval, pärast turniiri Tallinna Mõõk poolfinaalis kaotamist. «Võib-olla olen nii kõvasti kogu selle asja sees, et ei oskagi enam välja tulla.»

Esimest korda naistele korraldatud Tallinna Mõõga individuaalturniiril liikus Embrich näiliselt suurema vaevata poolfinaali, kus tuli alla vanduda esinumbrina turniiri alustanud venelannale Tatjana Logunovale. Kaheksandikfinaalis oli sama vastase otsa komistanud ka Katrina Lehis. Logunova krooniti ka turniiri võitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles