Kangert näitas kõvas konkurentsis, milleks võimeline on

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert tähistamas 2016. aastal Abu Dhabi tuuri võitu.
Tanel Kangert tähistamas 2016. aastal Abu Dhabi tuuri võitu. Foto: NEZAR BALOUT/AFP/Scanpix

Aega läks, aga Astana jalgrattaäss Tanel Kangert võitis lõpuks elu esimese profituuri. Oktoobri keskel mõtlevad paljud ratturid juba puhkusele ja pole ime, et Abu Dhabi velotuur on rahvusvahelise kalendri viimane võidusõit. Aga see ei loe, sest konkurents oli Araabia Ühendemiraatides kõva, teiste seas tõmbas Kangert mütsi pähe ka Alberto Contadorile (Tinkoff).

Karjääri ilmselt suurimale võidule pani ta aluse laupäeval, kui raputas pikal lõputõusul ülejäänud maha ja sai Jabal Hafeeti mäe otsa jõudes kaks kätt taeva poole tõsta. Eile läbiti Abu Dhabi vormel-1 ringi 27 korda ja seal enam suuri vahesid ei tekkinud. Grupifiniši võitis Suurbritannia staar Mark Cavendish (Team Dimension Data), Kangertile piisas peagrupis 23. kohal finišeerimisest.

Kokkuvõttes edestas Kangert iirlast Nicolas Roche’i 21 sekundiga. «Vormelirajal sõitmine oli raskem kui võiks arvata, sest mõned kurvid olid päris kitsad. Olin üllatunud, et autod selliseid kurve üldse läbida suudavad. Sõidu ajal oli päris korralik pinge peal ja ma tundsin seda. Liidrisärgis oli väga põnev sõita, sest olin profituuril selles rollis esimest korda. Õnneks läks kõik hästi ja ehk saan siia veebruaris tiitlit kaitsma tulla,» rääkis Kangert pressikonverentsil.

Aastaid on Kangert pidanud aitama Astana liidrit Vincenzo Nibalit, aga itaallane siirdub järgmisest hooajast uude, Bahrein-Merida klubisse. Loomulikult ei hakka Kangert otseselt Nibali kohta täitma, aga varasemast rohkem võimalusi peaks eestlasel tekkima küll. Seekord kehastus hoopis Nibali Kangerti abiliseks, sest itaallane pole Rio olümpial saadud rangluumuruust veel sajaprotsendiliselt taastunud ja Kangerti seis on praegu parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles