Ricciardo: virtuaalne turvaauto rikkus minu võidusõidu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo Foto: Lars Baron/AFP

USA GP-l kolmandaks tulnud Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo sõidu rikkus virtuaalne turvaauto, mille tekitas tema enda tiimikaaslane Max Verstappen. 

Ricciardo tegi oma teise boksipeatuse 24. ringil. Kui Mercedese piloot Nico Rosberg läinuks tavapärasel korral boksi, tõusnuks Ricciardo taas teisele kohale. Virtuaalne turvaauto võimaldas Mercedestel aga vähendatud kiiruste juures boksis käia ning Rosberg jõudiski 2,5 sekundiga Ricciardo ette. Rosbergi edu kahekordistus pärast võidusõitu käimaminemist.

«Tundus, et olime positsioonis, kus suudame teist kohta hoida. Virtuaalse turvaauto pärast kaotasime Nicole kümme sekundit. Pärast boksipeatusi oleks meie edu tema ees olnud viis sekundit, aga läks hoopis vastupidi,» sõnas Ricciardo.

«Võidusõit läks pärast virtuaalset turvaautot igavaks, poleks seda rajal olnud, oleks saanud näha võitlust,» jätkas Ricciardo, kelle hinnangul on Red Bullide parim võimalus Mercedesed alistada Abu Dhabis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles