Lehis manitses häälekat treenerit

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis
Katrina Lehis Foto: Tairo Lutter

Eesti vehklemisnaiskonna pesamuna, 21-aastane Katrina Lehis näitas Tallinna Mõõga turniiri naiskonnavõistluses küpsust, kuid individuaalvõistluse kaheksandikfinaalis nappis tal hilisema võitja Tatjana Logunova vastu kogemusi ja kindlameelsust.

Esimesed ringid näiliselt kerge vaevaga läbinud Lehis ei suutnud venelanna vastu peaaegu midagi. Ehk nagu ütles raja kõrval seistes oma hoolealust häälekalt juhendanud Helen Nelis-Naukas – ta läks rajale lihtsalt niisama seisma.

Lehis oli treeneri märkustest häiritud. Paar korda rehmas ta vehklemise ajal käega ning pärast torke sisse saamist teatas valjult: «Ära räägi! Ma ju vehklen!» Pärast matši pidas Lehis pikka aega iseendaga nõu. Hoopis rahulikumas õhkkonnas vaagis ta koos treeneriga ka matše.

«Minul on Logunova vastu alati ülikeeruline vehelda. Ma ei suuda kuidagi tabada hetke, kui ta oma rünnakuid alustab,» nentis Lehis.

Nelis-Naukas lisas kõrvalt, et edetabeli mõttes oli Tallinna võistlus väga hea. Möödunud hooajal langes ta esimesel MK-etapil konkurentsist juba avaringis, seekord jõudis aga 16 parema hulka.

«Kõik on tegelikult väga hästi. Katrina pole viis kuud kõrgel tasemel võistelnud. See jätab oma jälje,» nentis ta. «Tema vanuses on vaja vehelda. Kui aga võistkonnavõistluses peale ei saa, jääb ka matšide arv liiga väikeseks.» Nelis-Naukas vihjas olümpiaeelsele ajale, kui tema õpilane ei saanud naiskonnavõistluses osaleda.  

Lehis ei pruugi aga enam kauaks jääda Eesti koondise noorimaks liikmeks. Tallinna võistlusel jõudis 64 parema hulka 2000. aastal sündinud Karoliine Loit. Ilmselgelt ei osatud asjade sellist käiku ette näha, sest Loidi tegelik ülesanne oli põhivõistluse ajal võistlejate mõõgakottide kandmine. Pärast väljalangemist asuski ta seda ülesannet täitma.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles