EMil säranud portugallane valiti Euroopa parimaks noormängijaks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastane Renato Sanches.
18-aastane Renato Sanches. Foto: SCANPIX

Müncheni Bayernis mängiv 19-aastane Renato Sanches nimetati Euroopa parimaks noormängijaks, kes edestas auhinna võitmisel Manchester Unitedi 18-aastast tulevikutähte Marcus Rashfordi.

Iga aasta välja antavale auhinnale kandideerivad Euroopa kõige säravamad alla 21-aastased jalgpallurid. Tänavu osutus võitjaks Sanches, kes võitis suvel Portugaliga EMi ning siirdus 30 miljoni euro eest Müncheni Bayernisse. Varasemalt on sama auhinna võitnud näiteks Wayne Rooney, Mario Balotelli ja Paul Pogba.

Sanches on esimene portugallane, kes selle auhinna võitnud on. Pragune Portugali superstaar Cristiano Ronaldo jäi omal ajal Wayne Rooney järel teiseks. «See auhind on väga tähendusrikas, kuid ma olen kahe jalaga maa peal. Mul on veel palju õppida,» sõnas Sanches, kes andis ka ühe lubaduse.

«Müncheni Bayern võidab Meistrite liiga. Siin ei ole kahtlustki, me oleme planeedi kõige tugevam meeskond,» ütles Sanches. Mullu võitis selle auhinna Manchester Unitedi ründaja Anthony Martial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles