Kas poolsoomlasest saaks vääriline vormel-1 sarja maailmameister?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg (vasakul) võis Austini etapi teise koha järel poodimil rõõmustada koos tiimi esindajana karika järel käinud Victoria Vowlesiga ning etapivõidu teeninud Lewis Hamiltoniga.
Nico Rosberg (vasakul) võis Austini etapi teise koha järel poodimil rõõmustada koos tiimi esindajana karika järel käinud Victoria Vowlesiga ning etapivõidu teeninud Lewis Hamiltoniga. Foto: SCANPIX

Kolm etappi enne vormel-1 sarja hooaja lõppu on oma esimesele tiitlile lähedal Mercedese piloot Nico Rosberg. Rosberg edestab tiimikaaslast Lewis Hamiltoni 26 punktiga, ehk kui Hamilton võidab kõik järelejäänud etapid, siis piisab praegusel liidril meistritiitli võitmiseks kahest teisest ja ühest kolmandast kohast. Seejuures on aina enam hakatud rääkima, kas Rosberg oleks ikka vääriline maailmameister.

1982. aastal ühe etapi võitnud ja maailmameistriks kroonitud Keke Rosbergi pojast ei saaks isa, Mika Häkkineni ja Kimi Räikköneni kõrval neljas Soomest pärit MM-tiitli võitja. Vabalt saksa, inglise, prantsusmaa, itaalia ja hispaania keelt rääkiv, kuid soome keelt mitte oskav Rosberg läheks ajalukku kolmanda sakslasest maailmameistrina pärast Michael Schumacherit ja Sebastian Vettelit. Schumacheri ja Vetteli kõrval on Rosberg praegu veel justkui eikeegi ja sama arvatakse tihtilugu ka tema võrdluses Hamiltoniga.

Vormelimaailm on ikka pakkunud säravaid isiksusi, kelle tegemised lähevad inimestele korda ka väljaspool võistlustrassi. Praeguse aja kõige populaarsemaks tegevsõitjaks on kolmekordne maailmameister Hamilton ja paljud usuvad, et tema tiitlivõit oleks tervikuna parem. Vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone on teatanud, et Rosbergi maailmameistriks tulek ei aitaks ala kuidagi laiemalt inimestele tutvustada, kuna sakslane on lihtsalt igav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles