Ebanormaalselt pika dopinguloo uus peatükk (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Postimees.ee

Kristina Šmigun-Vähi ümber käiv dopingusaaga on veninud ebanormaalselt pikale. Avalikkust šokeerinud võimalik dopingulugu tuli ilmsiks juba vahetult enne Sotši olümpiat, ent pärast seda on ametlikes väljaütlemistes valitsenud vaikus. Nii kaks ja pool aastat. Eile levis aga uudis, mis annab lootust, et teadmatus saab ükskord ometi läbi. 

Norra TV2 avalikustas uudise, et Šmigun-Vähi juhtumit hakatakse arutama alanud nädalal rahvusvahelises spordiarbitraažis (CAS). Senisega võrreldes on see vähemalt mingigi samm edasi. Väite taga seisab Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) sportlaskomisjoni juht Beckie Scott, samuti endine tippsuusataja.

Sellega kogu info ka piirdub ning Scott ei osanud midagi sisulist lisada. «WADA-le antakse teada, kui kohtuotsus on langetatud. Alles siis saame teemat kommenteerida,» nentis Scott. Ta ei osanud prognoosida, kui pikaks võib asja arutamine venida. «Kõik oleneb sellest, kui keerulise juhtumiga on tegemist.»

WADA-l pole asjast täielikku ülevaadet, sest nad pole arutelus osaline. Seepärast saavadki nad rääkida vaid umbkaudset juttu ning selgitada protseduuri. Samas on osavad advokaadid Šmigun-Vähi loos ka kõik tavapärased tärminid ja tegevused pea peale pööranud. Väidetavalt on Šveitsist pärit advokaatide üks nõudmisi ka see, et ei kahekordne olümpiavõitja ega keegi tema lähikonnast kommenteeri teemat. Ilmselt kehtib sama keeld kohtu kaudu ka teisele osapoolele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles