Jalgpalli otsepilt: Kalju pääses viimasel hetkel Tarva käest ning tiitlilootus elab

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliigas mängiti täna edasilükatud 21. vooru mäng, milles tiitlijahil osalev Nõmme Kalju alistas 90. minuti väravast 2:1 Rakvere Tarva. 

Kalju läks mängu 3. minutil Ats Purje väravast juhtima, kuid Madis Reimal viigistas 73. minutil mänguseisu. Võidu tõi Kaljule Maximiliano Achille Ugge, kes oli täpne 90. minutil

Kalju tõusis võiduga ühele pulgale Tallinna Levadia ning Tallinna Floraga. Kõigil kolmel on kaks vooru enne hooaja lõppu tabelis 72 punkti. Liider Tallinna Infonet edestab jälitajaid kahe punktiga. Infonet mängib viimases kahes voorus Paide ja Kaljuga, Levadial seisavad ees mängud Paide ning Floraga. Lisaks tuleb Floral mängida veel Sillamäega ning Kaljul Tammekaga.

Enne mängu:

Rakvere Tarvas – Nõmme Kalju

Teisipäeval 25. oktoobril kell 19.00 Rakvere kunstmurustaadionil

Nõmme Kalju ja Rakvere Tarva kaheosalise miniduelli avavaatus Hiiu staadionil oli laupäeval üsna meelelahutuslik. Vaid kolm päeva hiljem on samad meeskonnad taas ninapidi koos, et pidada järele 21. vooru mäng, mis suvel Kalju euroseikluste tõttu edasi lükkus.

Kalju sai nädalavahetusel Hiiul lüüa lausa kolm penaltit, millest suurepärase mängu teinud väravavaht Marko Meerits ühe siiski tõrjuda suutis. Kokkuvõttes jäi sellest siiski väheks, sest 2:0 võit jäi tänua Hidetoshi Wakui ja Artjom Dmitrijevi täpsetele 11 meetri karistuslöökidele. Hiiule.

Premium liiga tabelitipp on ääretult tihe – Infonet on kogunud 74 punkti, Flora ja Levadia võrdselt 72 punkti. Kalju jääb Florast ja Levadiast maha täpselt kolme punktiga, mis proovitaksegi tänase varuks oleva kohtumisega tasa teha.

Kalju poolel sunnitud puudujaid ei ole, kuid Tarval peavad mängu kollaste kaartidega vahele jätma põhimeeste hulka kuuluvad Joonas Ljaš, Jaanus Kaasik ja Elar Tovstik. Arvestades, et mäng toimub tööpäeva õhtul ning laupäeval käidi Hiiul vaid kolme vahetusmängijaga, valmistab koosseisu kokkusaamine Tarva juhendajale Urmas Kirsile ilmselt parajalt palju peavalu.

Tarva peatreener Urmas Kirs: «Laupäeval ei jäänud me Kalju vastu palju alla. Anname parima, et ka kodus nende elu võimalikult raskeks teha. Eesmärk on järelejäänud kohtumistes Rakvere publikut isukate esitustega rõõmustada.»

Tarva poolkaitsja Mario Kuokkanen: «Oleme teinud eelmisest omavahelisest mängust vastavad korrektuurid ja proovime nüüd tabelisse punktilisa saada. Tuleb kindlasti võitluslik mäng ja midagi lihtsalt me ära ei anna!»

Kalju väravavahtide treener Jüris Sahkur: «Laupäeval tuli võit üpriski raskelt, proovime teisipäeval paremini mängida kui tegime seda laupäeval. Loodame näha tribüünidel ka meie fänne.»

Kalju kaitsja Trevor Elhi: «Teame, et Rakveres ootab meid väga raske lahing, kuid oleme selleks valmis ning soovime jätkata teed meistritiitli suunas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles