Eesti politseinikud sõidavad jalgpallifännidega Belgiasse

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise fännid Lillekülas
Eesti koondise fännid Lillekülas Foto: Tairo Lutter

13. novembril toimub Brüsselis jalgpalli maailmameistrivõistluste valikmäng Belgia ja Eesti vahel. Kõigil pealtvaatajatel palutakse suhtuda tõsiselt turvalisuse tagamisse. Brüsselisse sõidavad kaasa ka kaks Eesti politseinikku, kelle poole fännid küsimuste ja probleemidega pöörduda saavad.

Teatavasti on Belgias terroriohu tase hetkel 3. astmel, maksimaalne on 4. Sellega seoses on Belgia – Eesti MM-valikmängul kasutusele võetud mõned täiendavad rutiinid, näiteks ei lubata staadionile siseneda mistahes suuruses kotiga.

Kui tavaolukorras teostab pealtvaatajate läbiotsimist turvaettevõte, siis mõningatel juhtudel võib ka politsei läbi viia täiendava kontrolli. Lisaks sellele, et pürotehnika kasutamine on staadionil keelatud, kehtib keeld ka kogu Brüsseli linnas.

«Juhime Eesti poolehoidjate tähelepanu, et Brüsselis liikudes tuleb olla tähelepanelik ja täita kohalike võimuesindajate korraldusi. Mõistlik on oma reis välisministeeriumi kodulehe kaudu registreerida,» lausus Eesti Jalgpalli Liidu peadirektor Tõnu Sirel.

«Eestist sõidavad Brüsselisse ka kaks politseinikku, Valdo Põder ja Tarmo Viikmaa, kelle poole võib küsimuste ja probleemide korral julgelt pöörduda. Samuti aitab vajadusel Brüsselis asuv Eesti saatkond,» märkis Sirel.

13. novembril kell 20.45 kohaliku aja järgi (kell 21.45 Eesti aja järgi) Brüsselis peetavale Belgia – Eesti MM-valikmängule broneeris pileti 353 Eesti koondise poolehoidjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles