Ühepoolse MMi finaali võitis taas Brasiilia klubi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sada Cruzeiro (sinises)
Sada Cruzeiro (sinises) Foto: SCANPIX

Võrkpalli klubide MMi mullust võitu kordas tänavugi Brasiilia ja Lõuna-Ameerika meister Sada Cruzeiro, alistades koduväljakul peetud finaalis Venemaa tšempioni ja valitseva Meistrite liiga võitja Kaasani Zeniidi  3:0 (21, 23, 15).

Kolmanda koha sai Itaalia kuulsaim klubi Trentino Volley, kes kevadel kaotas Meistrite liiga finaalis Zeniidile. Itaalia meeskond sai poolfinaalis kolmes geimis lüüa Zeniidilt ja Bolivar neljas geimis Cruzeirolt, vahendab volley.ee.

Aastatega pole klubide MM suutnud oma mainet parandada. Seegi kord oli mängutase ebaühtlane, osales vaid kaheksa meeskonda. Kaks pjedestaalikohta hõivanud eurooplased, sealhulgas Euroopasse kodu rajanud kuubalased, näiteks Zeniidi suruhaamer Wilfredo Leon, Trentino värvides mängiv Osmani Juantorena jt. Cruzeiro jaoks oli tegemist kolmanda tiitliga, esimene tuli 2013. aastal.

Lõppjärjestus:

1. Sada Cruzeiro (Brasiilia)

2. Kaasani Zeniit (Venemaa)

3. Trentino Itaalia)

4. Bolivar (Argentiina)

5.-6. Taichun Bank (Taivan)

5.-6. San Juani UPCH (Argentiina)

7.-8. Belo Horizonte Minas (Brasiilia)

7.-8. Tala´EA Elgeish (Egiptus)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles