Eesti sai teada vastased kodusel MM-valikturniiril, kohtutakse ka Venemaaga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis fänne tänamas.
Eesti võrkpallikoondis fänne tänamas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Järgmisel aastal näevad Eesti võrkpallifännid oma silmaga ohtralt tippvõrkpalli, sest meie rahvusmeeskond peab maailmameistrivõistluste teise valikringi kohtumised kodupubliku silme all. Turniiri kuupäevad on 23.-28. mai. Täna toimus Luksemburgis alagruppide loosimine ja Eesti loositi D-alagruppi koos Venemaa, Montenegro, Rumeenia, Ungari ja Kosovoga.

Loosimisel moodustati viis kuueliikmelist tugevusgruppi, kust igaühest saime vastaseks ühe rahvuskoondise. Gruppide koostamisel oli aluseks Euroopa koondiste edetabel selle aasta mai seisuga. Valiksarjas ei osale maailmameister Poola, samuti korraldajad Bulgaaria ja Itaalia.

Igast grupist pääseb otse MMile võitja, teise koha omanike vahel moodustatakse uuesti kuueliikmeline grupp ja seal on mängus viimane pilet.

Loosimise tulemused (mehed):

A-alagrupp: Prantsusmaa, Saksamaa, Türgi, Ukraina, Aserbaidžaan, Island

B-alagrupp: Holland, Slovakkia, Kreeka, Austria, Luksemburg, Moldova

C-alagrupp: Sloveenia, Belgia, Portugal, Läti, Iisrael, Gruusia

D-alagrupp: Eesti, Venemaa, Montenegro, Rumeenia, Ungari, Kosovo

E-alagrupp: Horvaatia, Serbia, Valgevene, Taani, Šveits, Norra

F-alagrupp: Tšehhi, Soome, Hispaania, Rootsi, Küpros, Põhja-Iirimaa

Eesti naiskond loositi kokku Portugali, Saksamaa, Prantsusmaa, Soome, Sloveeniaga.

Naiste alagrupid:

A-alagrupp: Horvaatia, Venemaa, Ungari, Kreeka, Austria, Gruusia

B-alagrupp: Poola, Serbia, Tšehhi, Slovakkia, Küpros, Island

C-alagrupp: Bulgaaria, Türgi, Rumeenia, Šveits, Montenegro, Kosovo

D-alagrupp: Belgia, Itaalia, Valgevene, Hispaania, Läti, Bosnia ja Hertsegoviina

E-alagrupp: Aserbaidžaan, Holland, Iisrael, Ukraina, Taani, Norra  

F-alagrupp: Portugal, Saksamaa, Prantsusmaa, Soome, Sloveenia, Eesti   

Igas alagrupis toimub 23.-28. maini (naistel 30. mai-4. juuni) üheringiline turniir. Grupi võitja pääseb otse 2018. aastal Bulgaarias ja Itaalias (naistel Jaapanis) toimuvale MM-finaalturniirile, teise koha omanikke ootab valiksarja kolmas ring, mille kohtumised toimuvad 15.-20. augustini (naistel 22.-27. august). Seal moodustub uuesti üks kuueliikmeline alagrupp, mille võitja pääseb samuti MM-ile (naistel lisaks ka teise koha omanik).

Eesti kõrval võõrustavad MM-valiksarja teise ringi Euroopa turniire Prantsusmaa, Sloveenia ja Tšehhi. Ülejäänud kaks korraldajat selgitas loosiratas, kusjuures see loosimine toimub enne alagruppide koosseisude loosimist.

Lisaks MM-valiksarja mängude võõrustamisele peab rahvusmeeskond järgmisel aastal kodus ühe Maailmaliiga turniiri, kui 9.-11. juunini kohtutakse Katari, Kreeka ja Venetsueelaga. Ülimalt töise koondisesuve lõpetab Euroopa meistrivõistluste finaalturniir, mis toimub 25. augustist 3. septembrini Poolas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles