Malaisia ähvardab vormel-1 kalendrist lahkuda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Malaisia GPl
Lewis Hamilton Malaisia GPl Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Malaisia GP võib vormel-1 võistluskalendrist pärast lepingu lõppemist kaduda, kuna etapi piletimüük on pidevalt langenud.

Malaisial on vormel-1 kehtiv leping kuni 2018. aastani. Alates 1999. aastast on vormel-1 igaaastaselt Sepangi ringrada külastanud. Kuigi ringrada mahutab 120 000 fänni, külastas oktoobris peetud võidusõitu kõigest 45 000 vormelisõpra.

«Kui see ei ole majanduslikult väärtuslik, siis miks peaksime sellega jätkama?» küsis Sepangi ringraja tegevjuht Razlan Razali. Malaisia spordiminister Khairy Jamaluddin tunnistab samuti probleemi. «Alguses oli vormel-1 meie jaoks suur asi. Nüüd on Aasias nii palju etappe, et meil ei ole mingisugust edumaad ega mingit uudsust.»

Publikunumbrite võrdluseks võib näitena tuua eelmisel nädalavahetusel sõidetud USA GP, mida külastas kolme päeva jooksul 269 889 vormelisõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles