Küsimus Eesti jalgpalliturul: kes on valmis järgmiseks sammuks?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Baranov (esiplaanil) on FC Floras ja Eesti liigas end piisavalt tõestanud, et teha karjääris järgmine samm.
Nikita Baranov (esiplaanil) on FC Floras ja Eesti liigas end piisavalt tõestanud, et teha karjääris järgmine samm. Foto: Tairo Lutter

Koduse jalgpallihooaja lõpuni on jäänud ainult kaks vooru ja heitlus meistritiitli nimel on tõusnud haripunkti. Kuigi võitja ei ole veel selge, on saanud selgeks pilt mängijatest, kes oleksid võimelised talvel tegema karjääris sammu edasi ehk murdma välismaale.

Välisklubisse on võimalik minna mitmel tasemel. Kui võtta näiteks Tartu Tammeka põhimees Rasmus Tauts, kes läks tänavu suvel USAsse Maryville’i ülikooli jalgpalli mängima ja küberturvet õppima, siis samasuguse kaliibriga klubivahetusi on raske prognoosida. Vaadates aga koondislaste ringi kuuluvaid mehi, piisab siinkohal tõenäoliselt ühe käe sõrmedest, et kokku lugeda jalgpallurid, kes võivad Premium-liigast kõrgemale pürgida.

Lisaks heale hooajale koduliigas aitab sellise sammu astumisele kaasa ka korralik esinemine koondises. Ühe korra rahvusesinduse särgi selga tõmbamine ei ole kindlasti argument, mille najal endale uus tööandja leida.

Esimese sammu ootus

Heites pilgu Eesti liigas pallivatele koondislastele, siis oma esimest välislepingut ootavatest mängijatest on selleks sammuks tõenäoliselt kõige küpsem FC Flora keskkaitsja Nikita Baranov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles