Belgia tippinstruktor koolitab viie päeva jooksul Eesti kohtunikke

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalijalgpall.
Saalijalgpall. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna algab Eestis viiepäevane FIFA saalijalgpallikohtunike kursus. Koolitust juhib belglane Perry Gautier, kes kuulub saalijalgpalli kohtunike instruktorina maailma tippu.

Täna oma 57. sünnipäeva tähistav Gautier vilistas saalijalgpalli kõrgel tasemel eelmise sajandi lõpus ja uue alguses – FIFA kategooria mänge teenindas ta aastatel 1996-2006. Tegu on hinnatud saalijalgpalli kohtunike vaatlejaga – Gautier oli vaatlejaks ka hiljutises MM-finaalis.

«Kursus on väga heaks ettevalmistuseks meie kohtunikele. Hooaeg on kohe algamas ning täpsed juhised mängu kohta tulevad kindlasti kasuks. Vaadatakse kindlasti üle viimase MMi tähtsamad momendid ning analüüsitakse kohtunike tegevust erinevates olukordades. Samuti kontrollitakse meie kohtunike füüsilist ettevalmistus, sest toimub FIFA füüsiline test,» võttis kursuse kokku Eesti Jalgpalli Liidu kohtunike koolitusjuht Hannes Kaasik.

Kursuse teooria toimub EJLi ruumes, praktiline osa Tallinna Ühisgümnaasiumis. Kursusest võtab osa 34 Eesti saalijalgpallikohtunikku

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles