Kas loos luhtas Eesti võrkpallurite suure võimaluse?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vrkpallikoondis pärast Läti alistamist ja EM-finaalturniiri pääsme kindlustamist.
Eesti vrkpallikoondis pärast Läti alistamist ja EM-finaalturniiri pääsme kindlustamist. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Võrkpalli rahvusmeeskond saab mai lõpus maailmameistrivõistluste valikturniiri teises ringis kodupubliku silme all jõudu katsuda ka täieliku tipu Venemaaga. Kahjuks, sest esimest korda oli võimalik päris tippe vältida ja seeläbi alagrupis esikohta püüda ning ajaloos esimest korda finaalturniirile jõuda. Seni on kolmandas ringis tee püsti tõusnud.

Euroopa alagruppide loosimisel eile Luksemburgis oli kausis kaks väga tugevat vastast: peale Venemaa ka Serbia. Soodsate asjaolude kokkulangemisel ei osale valiksarjas kolm tugevat tippu, mis jätab teistele suuremad võimalused edasipääsu püüda. 

Need on valitsev maailmameister Poola ja kaks korraldajat Bulgaaria ja Itaalia, kohti on Euroopale aga kümme (tavaliselt vähem – M. G.). Samuti vältis Eesti teisi tugevaid turniiri korraldajaid ehk Prantsusmaad, Tšehhit ja Sloveeniat. Kõik ülejäänud vastased oleks jõukohasemad, Saksamaa ehk kõige kangem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles