Skandaal Soomes: homofoobne kommentaar viis korvpalliklubi esindajalt ameti (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Soome korvpalliklubi Espoo United peamänedžerina töötanud Aleksi Valavuori vallandati, sest mees avaldas sotsiaalmeedias mitu homofoobset postitust. Valavuori ise selgitas, et tegi nalja ja proovis ühtlasi, kuidas ühiskond tema kirjutisele reageerib, kuid seda juttu ei jäädud uskuma.

Soome ühiskonnas tekitas äsja poleemikat Lidli poeketi piimareklaam, milles nähti seksuaalvähemuste halvustamist. Valavuori reageeris sellele nilbe Twitteri-postitusega, mille peale küsiti, kas tegu on tõesti Espoo Unitedi ametliku seisukohaga. «Jah, meil homosid ei palgata,» vastas Valavuori seepeale.

Avalikkuse pahameeletormi järel otsustas Espoo United kolmapäeva õhtul, et Valavuorile nende klubis enam kohta pole. Hilisemas vabanduses selgitas mees, et esialgse kommentaari Lidli kampaaniale lausus üks tema geist sõber ja ta vaid kordas seda, et näha, kuidas heteromehe niisugusele väljaütlemisele reageeritakse. Küll aga tunnistas Valavuori, et lõppkokkuvõttes oli tegemist ebaõnnestunud naljaga, paludes vabandust kõigilt, keda tema postitused riivasid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles