Varumeeste lahingus röövis penalti Klavanilt nullimängu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: Jason Cairnduff/REUTERS

Liverpooli jalgpalliklubi jõudis 2:1 võiduga Tottenhami üle Inglismaa liigakarikas veerandfinaali. Eesti koondise kapten Ragnar Klavan sai üle kuu aja taas platsile ning mängis kõik 90 minutit. Võit Tottenhami üle tuli mänguliselt küll veenvalt, kuid matši lõpp muutus Klavani keskkaitsepartneri Lucas Leiva rumala vea pärast kingitud penalti tõttu siiski pingeliseks.

Liverpool ja Tottenham olid enne liigakarikamängu tänavusel hooajal korra juba kohtunud. Siis lõppes mäng 1:1 viigiga. Kuigi üleeilset mängu võib nimetada pingipoiste lahinguks – võrreldes omavahelise liigamänguga tegid mõlemad klubid algkoosseisus üheksa vahetust –, on Liverpool alati Tottenhamile raske vastane olnud.

Nimelt ei ole Tottenham kõikide võistlussarjade peale juba üheksas mängus suutnud  Liverpooli alistada. Kuus korda on võiduga lahkunud Klavani koduklubi, kolm korda on mängitud viiki.

Mängu kangelaseks tõusis Liverpoolis vigastuste ning paljuski ka peatreener Jürgen Kloppi eelistuste tõttu pingipoisi staatuses olev Daniel Sturridge, kes lõi mõlemad Liverpooli väravad. Ta võinuks lüüa rohkemgi, vähemalt neli, kuid osaliselt mängupraktika puuduse tõttu ei suutnud ta kaaslaste poolt kandikul ette toodud võimalusi realiseerida. Samas lõi Sturridge ka ise võimalusi, mistõttu ei olnud tema kuulutamine mängu parimaks kindlasti ülepakutud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles