Ralli MM-sarja rehvipaanika lõppes Tänaku tiimi jaoks hästi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Soome rallil.
Ott Tänak Soome rallil. Foto: Timo Anis

Autoralli WRC-sarjas on alates 2011. aastast kasutusel olnud reegel, mis lubab tiimidel erinevaid rehvitootjaid kasutada. Suvel kaaluti plaani, mis oleks alles jätnud vaid ühe kindla rehvitootja, kuid nüüd pandi see mõte mõneks ajaks riiulisse.

Suvine väiksemat sorti rehvipaanika pani küsimärgi alla näiteks Ott Tänaku meeskonna DMACKi püsimajäämise. Nüüd on kindel, et mingit rehvide monopoli vähemalt esialgu ei tule. «Kontrollitud rehvide kasutamisel on kindlad eelised, kuid miks me peaks lõhkuma toimivat süsteemi,» rääkis FIA ralliosakonna juht Jarmo Mahonen autosport.com-ile. «Mul on hea meel, et meil on mitu rehvitootjat ning näen selles palju positiivset.»

Tänavu kasutasid tehasemeeskonnad Michelini rehve, mõned erasõitjad sõitsid Pirellidega ning Ott Tänaku tööandja DMACK kasutas oma toodetud rehve.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles