Saa hakkama või sured!

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure laine surfarid ei saa endale paanikasse sattumist lubada, vastasel juhul võib see lõppetad fataalselt.
Suure laine surfarid ei saa endale paanikasse sattumist lubada, vastasel juhul võib see lõppetad fataalselt. Foto: SCANPIX

On sportlasi, kellel peale sportliku hasardi on vaja eriliselt suurt kogust julgust ja võimet oma hirmudega hakkama saada: suusahüppajad, mäesuusatajad, lumelaudurid, suure laine surfarid, võidusõitjad ja teiste ekstreemsete ning ohtlike aladega tegelejad. Mis toimub nende inimeste peas ja kas neil pole hirmutunnet?

Kui vormel-1 piloot muutub võistluse ajal ebakindlaks ja hakkab oma otsustusvõimes kahtlema, võib see lõppeda traagiliselt. 1979. aastal kuninglikus vormelisarjas triumfeerinud Jody Scheckter on seda omal nahal kogenud. Ta hakkas enda sõnul rajal valesid otsuseid vastu võtma, pidurdas kurvides liiga suurel kiirusel jne. Mees mõistis ise, et ei suuda enam ohutult sõita ning lõpetas just sel põhjusel oma karjääri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles