Neumannova Šmigun-Vähi juhtumist: eestlased on alati olnud head advokaadid

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katerina Neumannova
Katerina Neumannova Foto: AFP / Scanpix

Endine suusatäht Katerina Neumannova võttis taas sõna Kristina Šmigun-Vähi teemal. Tšehhitar meenutas päeva, kui Sotši olümpia eel hakkasid levima jutud eestlanna võimalikust positiivsest dopinguproovist. Just Neumannova tõuseks Šmigun-Vähi patustamise puhul Torino olümpiamängude suusavahetusega sõidu (7,5 km klassikas ja 7,5 km vabastiilis) võitjaks.

«Mäletan, kui see kõik juhtus. Lendasin Sotšisse, et Tšehhi televisioonis võistlusi kommenteerida. Seejärel teatas ajakirjanik Jirika Ponikelsky, et Šmigun andis positiivse proovi. Jõudsime Sotšis veidi mu võitu tähistada,» rääkis Neumannova väljaandele iDNES. «Hiljem sain info, et asja edasist kulgu takistavad õiguslikud küsimused. Täpsemalt ei tea ma midagi. Eestlased on alati olnud head advokaadid. Asja uurimine kestab siiamaani, ootan huviga lahendit.»

Neumannovalt uuriti, kui kindel ta Šmigun-Vähi dopingusüüs on. «Selles asjas peaksid olema kindlad need, kes proove võtavad.»

Muuhulgas tunnistas Neumannova, et suhtleb antud teemal pidevalt Norra ajakirjanikega. «Nad lubasid, et kui nad midagi teada saavad, siis saadavad info ka minule.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles