Raisma ja Ivanov jõudsid üksikmängus veerandfinaali ja paarismängus finaali

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Raisma
Kenneth Raisma Foto: Sille Annuk

Tartus toimuva 10 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril Paf Open on konkurentsi jäänud kaks eestlast: Kenneth Raisma ja Vladimir Ivanov. Paarismängus jõudsid nad homsesse finaali. Üksikmängus võitlevad nad poolfinaali kohtade eest.

Ivanov jõudis veerandfinaali alistades 40 minutit kestnud mängus Oskar Lusti 6:0, 6:0. Veerandfinaalis tuleb tal vastamisi minna Andrea Bassoga (ATP 639.), kes eile võitis otsustavas setis Karl Kiur Saart. Kaks aastat tagasi suvel Tallinnas on Ivanov ja Basso kohtunud ning siis võitis 23-aastane itaallane.

Raisma teise ringi vastaseks oli Mattias Siimar. Esimene sett kestis 25 minutit ja Raisma võitis kindlalt 6:1. Teist setti alustas paremini Siimar ja läks 3:1 juhtima. Raisma mängukindlus sellest kõikuma ei löönud ja tal õnnestus kohe servigeim tagasi murda. Järgmisel kolmel servigeimil lõi ta kaheksa ässa (mängus kokku 15) ja võitis teise seti 6:4. Raisma kohtub üksikmängu veerandfinaalis lätlase Krisjanis Stabinsiga (ATP 990.), kes eile võitis üllatuslikult teise paigutusega venelast Ivan Nedelkot (ATP 385.).

Õhtu lõpetas paarismäng, kus Ivanov ja Raisma võistlesid finaalipääsu eest Krisjanis Stabinsi (Läti) ja Mark Whitehousega (Suurbritannia). Eestlastel õnnestus kohe esimene vastaste servigeim murda ja sellest piisas, et sett 6:4 võita. Teine sett algas vastupidi ja lätlase kolme serviässa järel jäid eestlased 0:3 kaotusseisu. Seitsmendat geimi alustas Stabins aga topeltveaga ja ebakindluse pealt õnnestus eestlastel geim tagasi murda ning sett jõudis kiire lõppmänguni. Seal suutsid vastased 4:0 ette minna, kuid siis võtsid Ivanov ja Raisma mitu punkti järjest ja võitsid 7:6(6). Homme on finaalivastasteks Alexander Vasilenko (Venemaa) ja Dzmitry Zhyrmont (Valgevene).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles