ROK dopinguraportist: vaatamata probleemidele oli olümpia dopinguvastane võitlus edukas (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi president Thomas Bach.
ROKi president Thomas Bach. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) leiab, et vaatamata äsjailmunud dopinguraportis viidatud suurtele probleemidele oli Rio antidopingu programm igati edukas.

Seoses Venemaa sportlaste eemaldamisega olümpialt oli dopinguvastane võitlus mängude eel teemaks number üks. ROK ütles oma tänases avalduses, et üldiselt läks kõik siiski hästi, mis siis, et paljud dopingukontrollid olid koolitamata ning testimisel avastati ohtralt probleeme.

«Rio dopinguvastane programm pidi küll ületama ka mõningaid väljakutseid, nagu ressursside vähesus ja väljaõppega dopinguküttide puudus. Tänu organisaatorite ja rahvusvaheliste vabatahtlike pühendumusele saadi probleemidega aga siiski edukalt hakkama,» seisis ROKi avalduses.

ROKi meditsiinikomisjoni esimees Dr Richard Budgett kommenteeris raportit järgmiselt: «See näitab, et olid edukad olümpiamängud eduka dopinguvastase võitluse programmiga.» Ta leidis ka, et vaatamata mõnedele väljakutsele oli programm terviklik.

Täna avaldati WADA poolt järjekordne dopinguraport, mis tuvastas, et Rio olümpiamängudel oli dopingukontroll pehmelt öeldes puudulik. Paljud võetud proovid olid kehtetud ning pea pooltelt sportlastelt ei võetud mitte ühtegi dopinguproovi, lisaks tuvastati mitmeid teisi rikkumisi ja puudujääke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles