Uued detailid Johaugi loos

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: SCANPIX

Norra suusataja Therese Johaugi dopinguskandaalis tuleb pidevalt päevavalgele uusi detaile. Nüüd teatas Norra ajaleht VG, et Johaug ja tiimi arst Fredrik Bendiksen pidid Norra Antidopingule tunnistusi andma alles seitse päeva pärast positiivsest dopinguproovist teada saamist. Vahepealse aja jooksul olevat Johaug ja Bendiksen olnud aga omavahel kontaktis.

VG kirjutab, et enne tunnistuste andmist kohtusid Johaug ja Bendiksen korra ning hoidsid muul viisil regulaarselt kontakti. Seega väidab ajaleht, et sportlasel ja arstil oli piisavalt aega, et oma versioonid juhtunust klappima saada.

«Selline asjade kulg on tõesti halb. See ei ole hea, kui asjasse puutuvad inimesed hoiavad enne tunnistuse andmist omavahel kontakti. Niimoodi on võimalik tunnistused sarnaseks lihvida. Selline süsteem jätab ruumi spekulatsioonideks,» sõnas advokaat Gunhild Lærum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles