Tartu turniiri finaali jõudsid Raisma ja Ivanov

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ivanov ja Kenneth Raisma.
Vladimir Ivanov ja Kenneth Raisma. Foto: Erakogu

Tartus ITFi 10 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril Paf Openil jõudsid üksikmängus finaali Vladimir Ivanov ja Kenneth Raisma, kui alistasid täna poolfinaalides endast 250 ja 350 kohta eespool olevad mängijad.

Poolfinaalis kohtus Ivanov (ATP 536) esimese paigutusega Dmitri Žirmontiga (ATP 288). Kuigi valgevenelane on võistelnud ka varasematel Paf Openi turniiridel (võitis Tartus 2014 ja Tallinnas 2015), jäävad nende omavahelised kohtumised nelja-viie aasta taha.

Täna õnnestus suurepärast mängu näidanud Ivanovil võita 6:3, 6:7(5), 6:2. Esimeses setis läks Ivanov kohe 3/0 ette ja hoidis edu lõpuni. Teine sett kulges äärmiselt tasavägiselt. Ivanovil oli kasutada 5 murdepalli, aga ühtegi ei õnnestunud realiseerida. Žirmontil oli koguni 7 murdepalli (nendest kaks settpalli), kuid Ivanov suutis need päästa. Sett lõppes kiires lõppmängus, mille võitis 27aastane valgevenelane.

Otsustavas setis jagus tasavägist mängu viieks geimiks. Siis murdis Ivanov vastase pallingu, mängis järgmised punktid suurepäraselt ja võitis 6/2. Kaks tundi ja 17 minutit kestnud mäng oli serviässade rohke – Žirmont lõi 12 ja Ivanov 7 ässa.

Kenneth Raisma (ATP 902) poolfinaali vastaseks oli 24aastane Alexander Igoshin (ATP 543) Venemaalt. Mehed on omavahel kohtunud, selle aasta märtsis Bakuus Future turniiril võitis Igoshin. Täna võitis Raisma 6:3, 7:6(3). Esimeses setis murdis Raisma vastase servi kuuendas geimis ja sellest piisas, et sett võita.

Teises setis õnnestus Igoshini palling murda seitsmendas geimis ja Raisma sai seisult 5:4 servima minna. Kahjuks tegi ta pallingul kaks topeltviga ja venelane murdis geimi tagasi. Sett lõppes sarnaselt esimesele poolfinaalile kiires lõppmängus, aga seekord eestlase kasuks.

Tund ja 10 minutit kestnud mäng oli taas serviässade rohke – Igoshin lõi 11 ja Raisma 10 ässa. Homses finaalis on vastamisi Vladimir Ivanov ja Kenneth Raisma. Meeste omavaheline mängude seis on 1:1. Möödunud aasta suvel Pärnus Merko Openil võitis Ivanov ja tänavu augustis klubide karikavõistluste finaalis Raisma. Põnev duell Tähtvere tennisehallis algab kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles