Tähe ja Puparti koduklubi tõusis Poolas juba teisele kohale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht ja Keith Pupart
Robert Täht ja Keith Pupart Foto: Tairo Lutter

Eesti rahvusmeeskonna peatreeneri Gheorghe Cretu juhendatav Lubini Cuprum saavutas Poola Plusligas kohustuslikud punktid, kui kolmegeimilises kohtumises mängiti üle turniiritabeli lõppu kuuluv Szczecini Espadon. Mõlemad Eesti koondislased Keith Pupart ja Robert Täht jõudsid võitjate ridades kahekohalise resultaadini.

Enne tänast viiest mängust vaid ühe võitnud Szczecini meeskond osutas kodupubliku toetust nautinud Curpumile tõsist vastupanu vaid teises geimis, milles jäädi võõrustajatele 23:25 tulemusega alla. Ülejäänud kahes geimis oli Lubini esinduse ülekaal mäekõrgune. Lõpuvile ajal särasid tablool Cuprumi 3:0 (14, 23, 13) võidunumbrid, kirjutas Volley.ee.

Tasub märkida, et Espadoni näol ei ole siiski tegemist Poola kõrgliiga peksupoistega, sest tänavu on koduväljakul 3:0 tulemusega võidetud legendaarset Belchatowi Skrad. 

Rünnakul 16-st tõstest täpselt pooled punktiks realiseerinud Keith Pupart lisas võõrustajate edusse ka kolm blokipunkti. 10 punktiga plussi jäänud Puparti pallingu vastuvõtt oli võistkonna parim 60%. Robert Täht sai koondisekaaslasest ühe tõste enam, millest punktivõiduga lõppesid üheksa. Pallingu vastuvõtul 50-protsendilist täpsust näidanud Tähelt täna ka üks blokipunkt. 

Viiest mängust neli võitnud ja 12 punkti kogunud Cuprum tõusis turniiritabelis teiseks, jäädes ühe mängu enam pidanud Kert Toobali kunagisest koduklubist Olsztyni Indykpolist maha ühe punktiga. Tänasel vastasel Espadonil on kuuest voorust koos kolm punkti, mis 16 võistkonna konkurentsis annab 14. koha. 

 Lubin peab järgmise mängu kolmapäeval, kohtudes võõrsil kaheksa punktiga üheksandal kohal paikneva Kielce Effectoriga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles