Kogenud itaallane võitis seitsmeaastase pausi järel MotoGP etapi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrea Dovizioso (L) tähistamas Malaisia GP võitu.
Andrea Dovizioso (L) tähistamas Malaisia GP võitu. Foto: MANAN VATSYAYANA/AFP

Mootorrataste ringrajasõidu kuningliku sarja ehk MotoGP Malaisia etapi võitis itaallane Andrea Dovizioso (Ducati), kes edestas kaasmaalast Valentino Rossit ja hispaanlast Jorge Lorenzot (mõlemad Yamaha).

Dovizioso on MotoGP sarjas olnud pikka aega stabiilne esikümnemees, aga tänane etapivõit oli talle alles karjääri teine. Esimene triumf tuli sealjuures juba 2009. aastal. Käesoleval hooajal on etapivõiduni jõudnud juba üheksa erinevat sõitjat.

Seitsmekordne maailmameister Valentino Rossi hoidis Doviziosot suurema osa sõidust tugeva surve all, aga vääratas 15. ringil hoopis ise ja lõpetas teisena, kaotades kaasmaalasele pisut üle kolme sekundi.

Kokkuvõttes kindlustas Rossi endale sel aastal teise koha. Eelmisel etapil MM-tiitli kindlustanud hispaanlane Marc Marquez (Honda) lõpetas märgades oludes peetud võistluse alles 11. positsioonil.

MotoGP sarjas on jäänud pidada veel üks etapp, kui 13. novembril kihutatakse Valencias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles