Tänak võitis karjääri jooksul teistkordselt punktikatse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Walesi rallil.
Ott Tänak Walesi rallil. Foto: Timo Anis

Walesi rallil suurepärast kiirust näidanud ja kokkuvõttes maailmameistri Sebastien Ogieri järel teise koha saavutanud Ott Tänak võitis hooaja eelviimasel rallil ka punktikatse ning sellega teenis ta lisaks teise koha eest antavatele 18 punktile MM-sarja tabelisse veel 3 lisapunkti.

Tänaku jaoks oli see karjääri jooksul teiseks korraks punktikatse võita. Eelnevalt oli ta seda suutnud 2012. aasta Prantsusmaa rallil, kus ta edestas Thierry Neuville’i ja Mads Östbergi.

Sel hooajal jõudis Tänak punktikatsel esmakordselt esikolmikusse.

Lisaks kahele nimetatud punktikatse võidule on Tänak sellistel kiiruskatsetel esikolmikusse jõudnud veel kahel korral: eelmisel aastal oli eestlane Poola rallil teine ja 2012. aastal Portugali rallil kolmas.

Kui Tänak on jõudnud nüüd neljal korral punktikatsel esikolmikusse, siis samamoodi on ta neljal korral tõusnud ralli üldarvestuses poodiumile. Lisaks sel hooajal Walesis ja Poolas saavutatud 2. kohtadele on tal eelmise aasta Poola rallilt ette näidata 3. ja 2012. aasta Sardiinia rallilt samuti 3. koht.

Tänaku esikolmikukohad lisakatsetel:

3. koht Portugali rallil 2012

1. koht Prantsusmaa rallil 2012

2. koht Poola rallil 2015

1. koht Walesi rallil 2016

Tänaku esikolmikukohad ralli kokkuvõttes:

3. koht Sardiinia rallil 2012

3. koht Poola rallil 2015

2. koht Poola rallil 2016

2. koht Walesi rallil 2016

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles