Eesti judoka võitis Malagas EK-etapil hõbemedali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klen Kristofer Kaljulaid (vasakult esimene).
Klen Kristofer Kaljulaid (vasakult esimene). Foto: Paco Lozano

Sel nädalavahetusel leidis Malagas aset selle aasta viimane Euroopa karikaetapp, kus osales 212 judokat 23 riigist. Eestit esindasid Klen Kristofer Kaljulaid ning Kristjan Tõniste, kes mõlemad maadlevad kehakaalus -81kg, Kaljulaid lõpetas võistluse hõbemedaliga.

Kaljulaidi esimene kohtumine lõppes napi võiduga inglase Sebastian Nadali üle. Teises kohtumises vastaseks Hispaania esindaja Šalva Kalabegašvili, kus kohtumise alguses sai Kaljulaid kaks korda karistada ning seetõttu asus matši juhtima hispaanlane. Kaljulaid aga jätkas agressiivset maadlust ning heitis vastase veidi üle minuti kestnud kohtumise lõpuks kindlalt ippon'i vääriliselt matile.

Järgmises kohtumises, mis tagas pääsu poolfinaali, alistas meie mees rootslase Victor Bushi. Poolfinaalis hispaanlase Igor Herrero vastu näitas Kaljulaid kindlat üleolekut, kui heitis vastase esmalt yuko väärilisele hindele ning alistas ta kaks minutit enne kohtumise lõppu kindla ippon'iga. Finaalkohtumises andis pikk võistluspäev tunda ning Kaljulaid pidi tunnistama prantslase Baptiste Pierre'i paremust. Kaljulaidile oli Malaga EK-etapp heaks kontrollvõistluseks 11-12. novembril toimuvale U23 EM-le. 

Kristjan Tõniste võistluspäev algas esimeses kohtumises hilisema kaaluvõitja Baptiste Pierre'iga, kes võitis kohtumise napilt yuko'ga. Seejärel maadles Tõniste edasi lohutusringis, kus esimeseks vastaseks oli hispaanlane Alfonso Urquiza Solana. Tasavägise kohtumise võitis hispaanlane vaid ühe shido'ga, kuid see lõpetas Tõniste võistluspäeva.

Pärast võistlust toimub Malagas rahvusvaheline treeninglaager, kuhu Eesti sportlased jäävad kuni 4. novembrini. Lisaks Kaljulaidile ja Tõnistele sõitis laagrisse ka Eesti koondislane Grigori Minaškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles