Endine ülemus noomis Vettelit: selline kõnepruuk ei sobi maailmameistrile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Marko (paremal) ja Sebastian Vettel 2011. aastal, kui sakslane sõitis veel Red Bulli võistkonnas.
Helmut Marko (paremal) ja Sebastian Vettel 2011. aastal, kui sakslane sõitis veel Red Bulli võistkonnas. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 võistkonnas töötav Helmut Marko, kes aitas Sebastian Vettelil tulla aastatel 2010-13 Red Bulliga neljakordseks maailmameistriks, näitas pärast Mehhiko etapi lõpus aset leidnud tuliseid sündmusi, et peab esmatähtsaks oma võistkonna heaolu, noomides Vettelit ropu suu pärast.

Vettel ei olnud rahul, et kurvi sirgeks sõitnud Max Verstappen talle kolmandat kohta ei loovutanud, kostitades seepeale karistusi jagavat vormel-1 sarja võistlusdirektorit Charlie Whitingit raadio kaudu sõnumiga: «Mine p****, Charlie!» Lõpuks sai Vettel ka ise kümnesekundilise ajatrahvi, sest blokeeris määrustevastaselt Daniel Ricciardo möödumist, ja see karistus langetas sakslase viiendale kohale.

«Selline käitumine pole neljakordsele maailmameistrile sobilik. Tema sõnavalik ei olnud sugugi kohane,» vahendab MTV Sport Marko sõnu. Ka ei olnud Marko rahul Verstappenile määratud karistusega, mis võttis hollandlaselt poodiumikoha. «Toetame selles asjas Maxi. Karistus on arusaamatu,» sõnas Marko, viidates asjaolule, et ka sõidu võitnud Lewis Hamilton sõitis avaringil esimeses kurvis täpselt samamoodi üle muru, lõikas rada ja sai lähimate jälitajate ees edu, teda võistluste žürii aga ei trahvinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles